AK Parti'de her ilçede düşüş var

AK Parti'de her ilçede düşüş var AK Parti'de her ilçede düşüş var
A- A+
Reklam

14 Mayıs tarihinde gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti’de her ilçede 2018 seçim sonuçlarına göre ciddi bir düşüş var.

AK Partili seçmenin 14 Mayıs seçimlerinde oy tercihini MHP’den yana kullandığı gözlenirken, AK Parti’ye bundan önceki seçimde en güçlü desteği veren Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in seçim bölgesi Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde en fazla oy kaybı yaşandığı görülüyor.

Göynük en fazla oyu verdi

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili sonuçlarına göre AK Parti ilçeler bazında en fazla oyu %52 ile Göynük’ten aldı. Yılların deneyimli siyasetçisi İlçe Başkanı Mehmet Demiröz liderliğinde seçim çalışmalarını yapan AK Parti Göynük Teşkilatları 2018 seçimlerindeki %67.52 olan oy oranını %52.75’e düşürse de ilçedeki diğer rakiplerine ciddi bir fark atarak, ilçeler arasında AK Parti Teşkilatları içinde birinci sırayı aldı. 

İlçelerde ciddi düşüş var

AK Parti’nin Milletvekili listelerine seçmenin 2018 seçimine göre daha az ilgi gösterdiği gözlenen seçimlerin sonuçları hayli dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %60 oy alan Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti’nin Milletvekili seçim sonuçlarına göre il genelinde oyu %37’de kaldı. Bu oran 2018 seçimlerinde %52 idi.

Gerede bölgesinin seçmenine hitap eden Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’ün 1’nci sırada olduğu listeye; bölgedeki Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ve Mengen seçmeninin 2018 seçimine göre desteğini daha az verdiği görülen seçim sonuçlarına oy oranı olarak en fazla düşüş Dörtdivan’da yaşandı.

İlçe bazlı 2018 ile 14 Mayıs seçim sonuçları karşılaştırıldığında; Dörtdivan’ın %69 olan oyu 23 puan birden düşerek %46’lara gerilemiş.

2018 seçimlerinde Gerede’den %67 oy alan AK Parti’nin bu seçimlerde oy düşüş oranı 22 puan olurken, ilçeden %45 oy almış.

2018 seçimlerinde Kıbrıscık’tan %49 oy alan AK Parti’nin bu seçimlerde oy düşüş oranı 14 puan olurken, ilçeden %34 oy almış.

2018 seçimlerinde Mengen’den %54 oy alan AK Parti’nin bu seçimlerde oy düşüş oranı 13 puan olurken, ilçeden %41 oy almış.

2018 seçimlerinde Mudurnu’dan %55 oy alan AK Parti’nin bu seçimlerde oy düşüş oranı 12 puan olurken, ilçeden %43 oy almış. AK Parti’de ilçeler arasında oy oranı olarak en az düşüşün yaşandığı ilçe Mudurnu oldu.

2018 seçimlerinde Seben’den %55 oy alan AK Parti’nin bu seçimlerde oy düşüş oranı 14 puan olurken, ilçeden %41 oy almış.

AK Parti’nin en çok seçmeninin bulunduğu Yeniçağa’da da 2018 seçimlerinde %68 olan oy oranının bu seçimlerde 18 puanlık bir düşüşle %50’ye indiği görülüyor.

En az destek Merkez İlçeden

İlçeler arasında seçmen sayısına göre yüzdesel olarak bakıldığında en az Merkez ilçeden çıkmış. 2018 seçimlerinde Merkez İlçe seçmeninin %46 destek verdiği AK Parti 14 Mayıs seçiminde 14 puanlık bir düşüş yaşamış. AK Parti’nin Merkez İlçeden aldığı oy oranı %32 olmuş. 

                                                                                                        

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler